Veelzijdig In Ondersteunende Zorg

Karen Hoefsloot

Gevestigd te Geldrop.
Actief in 21 gemeenten in Zuidoost-Brabant.

Btw nummer: NL001684715B96

Financiering

Sinds 1 januari 2015 vraagt u uw zorg aan via de gemeente. Een generalist of specialist van de gemeente voert met u een gesprek over de hulpvragen die u heeft. Bekend als het keukentafelgesprek.

De gemeente bepaalt in dit gesprek samen met u wat de gewenste zorg is. En als u samen besluit dat specialistische zorg nodig is dan kunt u contact opnemen met VIOZ voor de individuele begeleiding voor de Jeugdwet of WMO. Heb je hulp nodig bij de aanvraag naar de gemeente toe dan kan VIOZ je daarbij ondersteunen.

Op de website van uw gemeente kunt u zien hoe u de aanvraag voor zorg binnen uw gemeente moet doen.


VIOZ heeft met 21 gemeenten in Zuidoost Brabant een contract voor het leveren van professionele specialitische zorg voor WMO en Jeugd. Dit noemen ze financiering via ZIN (zorg in natura). U hoeft dan zelf niets te regelen, de betalingen lopen tussen de gemeente en VIOZ. Daarnaast kunt u ook via PGB (persoonsgebonden budget) zorg inkopen bij VIOZ. De aanvraag verloopt op dezelfde manier, alleen de uitbetaling verloopt via de sociale verzekeringsbank en u heeft zelf inzicht in het budget. Meer informatie hierover kunt u vinden op de website van Per Saldo. 

Wilt u meer informatie hierover neem dan contact met ons op.